MARIE FRANK

VEL UNDERVEJS – CD

19.00
Medie

CD

Content

1 VINYL

Cover

Normal

COLOUR
AMOUNT
NUMBERED

Nej

Spilletid
Release

Description

Marie Frank – Nyt album den 27. oktober

Tiderne skifter, og tiden går. Til næste år kan Marie Frank fejre 25-års jubilæum for sit debut-album, og den

27. oktober udsendes hendes helt nye album Vel Undervejs med 10 sange om mønstre, tempo, det store i det små og om de uundgåelige stenslag, det også giver at være undervejs. I parforhold, i venskaber og i livet i det hele taget.

“Hvor var vi da sommeren gik på hæld,” spørger hun i single-forløberen “Tiderne Skifter”. “Den fløj forbi, du kender det nok selv”. Sangene er blevet til i nogle turbulente år med alvorlig sygdom i den nærmeste familie, men det er ikke klagesange, hun har skrevet. Nærmest tværtimod. Hvis man skal sige noget, så er det nærmere trøstesange, fortæller Marie Frank, der sammen med bandet Udflytterne er klar til at komme landet rundt til november og i foråret 2024.

”Som turnerende musiker er jeg jo ofte selv undervejs fra sted til sted, men sangene handler mere overordnet om rejsen for den enkelte, om hele tiden at være på vej og forsøge at nyde turen og være til stede, også når ruten indeholder blindgyder, omveje og smalle og mørke stier, man ikke har lyst til at balancere på”. ”Ska’ vi ikke bare være her i dag, jeg trænger til et hvil, ingen er bagud på point, patienten er udredt og stabil …” og “Vi er altid på vej videre som en rastløs kastevind, nu vil jeg stoppe op og puste ud og langsomt trække vejret ind…” (fra sangen Hvem Ved Hvad Vej Det Går, der har været spillet massivt på DRs P5).

”Jeg forsøger at huske at trække vejret og holde snuden i sporet. Der er en masse frihed i denne branche, men som vi har set den seneste tid også en høj risiko for at brænde sit lys i begge ender – eller brænde ud”, fortæller sangskriveren, der selv øver sig på at balancere mellem stenslag, ro og højt tempo og op- og nedture i arbejds- og familieliv. ”Du’ et stenslag på min rude, ikke noget der som sådan slår mig ud, indtil jeg ik’ kan ignorere, at mønstrene bli’r fler’, og jeg langsomt krakelerer …” (fra sangen Stenslag)

Det var i sensommeren 1999, at Marie Frank katapulterede sig ind på den danske musik scene med sin genkendelige stemme og debut-albummet Ancient Pleasures, der tog både hitlister og medier med storm og høstede mange musikpriser. Vi sang med på ’Sympton Of My Time’ og ’Under The Water’, og Marie Frank har været nærværende på det danske musikalske landkort lige siden.

Marie Frank og hendes nye band Udflytterne præsenterer de nye sange på den turné, der skydes i gang 27. oktober. Udflytterne er hendes musikalske legekammerater fra mange studie- og turnésammenhænge, (også på Vel Undervejs) gennem de sidste 20 år og tæller Anders Pedersen, Thomas Richard og PeterDombernowsky. De kendes f.eks. fra orkestre som Giant Sand, The DeSoto Caucus, PowerSolo, Superheroes, Maggie Björklund, Mark Lanegan & Isobel Cambell.


Tracklist

#TITLE
1
Hvem ved hvad vej det går
2
Det bedste ud af alting
3
Stenslag
4
Broen
5
Masser af tid
6
Tiderne skifter
7
Alt det du må
8
Undervejs
9
Våde blade
10
Tab og vind


© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.