Paul Banks

One Man Band Live

Dette er første gang One Man Band Live udkommer på vinyl. Den oprindelige CD udkom i 2005.
Det viser sig, at den er for lang til en enkelt LP. Musikken fylder tre LP sider. Derfor har vi fundet nogle ekstra optagelser frem fra gemmerne til den fjerde LP side. Der er en duooptagelse med min gode ven saxofonisten Jakob Dinesen og tre numre med Musikorkestret. Alle fire numre er indspillet i mit studie mellem december 2011 og marts 2014.

29.00

In stock

Medie

Vinyl

Content

2 VINYL

Cover

Gatefold

COLOUR

Sort

AMOUNT

300

NUMBERED

Nej

Release

21/10/22

Org. Release

2004

Description

PAUL BANKS:

“Jeg er tit blevet opfordret til at indspille en solo plade. Mange har oplevet mig som solist, og nogle foretrækker ligefrem at høre min musik i intime omgivelser kun båret af min guitar og vokal. 

I 2004 indspillede jeg One Man Band Live. Musikken var udvalgt fra materiale optaget i løbet af to meget fugtig-varme augustaftener i det nu hedengangne lillebitte københavnske spillested Bar Blues, hvor de to indehavere, Dan og Alan, var vilde med blues. Stemningen var derfor meget befordrende for at skabe musik, og Alan lavede velsmagende og mættende cajun mad. 

Når Bar Blues lukkede 25-30 mennesker ind i lokalet, var stedet proppet, og publikum ved de første borde var så tæt på den lille scene, at man kunne række hånden ud og dele drinks med dem. De to sommeraftener var så varme og rummet var så tætpakket, at vandet drev ned af stedets store butiksvindue ligesom i en gammeldags ostebutik. Det var faktisk så fugtigt, at jeg bilder mig ind, at man på optagelserne et par gange kan høre, hvordan mine svedige fingre glider utilsigtet på gribebrættet.
Ind i mellem kan man også høre en entusiastisk bemærkning fra Alan, når han tager en pause fra køkkenet for at lytte til lidt musik, mens han læner sig op ad baren i sit sorte forklæde og ryger en af sine hjemmerullede smøger. Kasseapparatet brummer lejlighedsvis i baggrunden og et par vinglas klirrer, mens musikken følger sin egen kurs.

Dette er første gang One Man Band Live udkommer på vinyl. Den oprindelige CD udkom i 2005.
Det viser sig, at den er for lang til en enkelt LP. Musikken fylder tre LP sider. Derfor har vi fundet nogle ekstra optagelser frem fra gemmerne til den fjerde LP side. Der er en duooptagelse med min gode ven saxofonisten Jakob Dinesen og tre numre med Musikorkestret. Alle fire numre er indspillet i mit studie mellem december 2011 og marts 2014.

Trackinfo

1. – 10. Indspillet live i Bar Blues, København, 5. og 7. august 2004 af Henrik Bjørslev Andersen
Mixet og masteret af Henrik Bjørslev Andersen og Paul Banks i Session Studio

11. Paul Banks, vokal & guitar; Jakob Dinesen, tenorsaxofon
Indspillet i Love Bombs Studio 12.december 2011; mixet februar 2022 af Lars Krarup i Sitting Room Studio

12. & 13. Musikorkestret: Paul Banks, guitar & vokal; Jørgen Lang, mundharmonika; Martin Andersen, violin; Hugo Rasmussen, kontrabas
Indspillet i Love Bombs Studio 17. marts, 2014; mixet februar 2022 af Paul Banks i Love Bombs Studio

14. Musikorkestret: Paul Banks, guitar & kor; Jørgen Lang, vokal & mundharmonika; Martin Andersen, violin; Hugo Rasmussen, kontrabas
Indspillet i Love Bombs Studio 9. dec., 2013; mixet februar 2022 af Paul Banks i Love Bombs Studio

Al musikken er masteret til LP’en af Kenneth Holme

CD cover design: Paw Nielsen/Konstruktion

CD fotos: Anette Johns
Ekstra fotos: Sarah Banks Johns, Vera Banks

Season’s Over er oprindeligt indspillet på min første plade i eget navn Paul Banks & Jørgen Lang (med Martin Andersen og Michael Friis) fra 1979. Den handler om et sommerhusophold i det vestjyske. 

Meet The Folks er indspillet med band på pladen Bones and Love Bombs fra 2003. Den er en præsentation af familien med kæledyr og det hele. Den blev skrevet i komponistforeningen DJBFAs (nu Autor) refugium i Spanien.

The Upper Room stammer fra albummet Time Problem fra 1997. Det er en spirituel/religiøs sang om at komme overens med et dødsfald. 

Dogmatism optrådte første gang på White Noise And Diamond Nights fra 2001. Den handler om en hund, jeg engang havde – eller også var det hunden, som havde mig.

Dissatisfied En kærlighedserklæring fra White Noise And Diamond Nights.

Jungle Nights In Harlem er skrevet af Duke Ellington engang sidst i 1920’erne, tror jeg. Saxofonisten Steen Vig og jeg indspillede det på albummet Paul Banks & Steen Vig fra 1987.

I’m Disappearing er en sang om at miste sig selv. Den er indspillet første gang på Bones And Love Bombs.

Electricity  er lidt i familie med I’m Disappearing. Den er oprindeligt med på White Noise And Diamond Nights i en fanden-i-voldsk udgave.

Stealing er skrevet af jug band kongen, sanger og banjospiller Gus Cannon. Jeg har spillet den i mange år i forskellige udgaver. Den findes også på Paul Banks & Steen Vig.

Rattle Your Bones er fra Bones And Love Bombs. Det er en af de sange, som skrev sig selv – jeg skulle bare nå at følge med.

Say It (Over And Over Again) Skrevet af Jimmy McHugh/Frank Loesser. Jeg har faktisk aldrig hørt denne dejlige sang sunget af andre, men jeg hørte melodien første gang på John Coltranes Ballads plade. Jakob spiller en smuk, smuk tenorsaxofon.

The Rest Of Mine er fra Blackberry Wine fra 2013. Her er det Musikorkestrets version.

Closing Time er en af mine allerførste sange. Det er åbningsnummeret på Paul Banks og Jørgen Lang fra 1979. På originalen spiller Jørgen mundharpe, stortromme og hi-hat samtidigt. Her er det Musikorkestrets udgave.

Cotton Eyed Joe er en nordamerikansk traditional fra før den amerikanske borgerkrig. Der findes mange forskellige versioner og tekster, og sangen har været en populær dansemelodi. Denne udgave opstod i studiet, da vi andre jammede med på en basgang, som Hugo spillede. Jørgen synger hovedstemmen, jeg synger andenstemme, og Martin spiller en skøn, spacey solo.


Tracklist

#TITLELENGTH
Side 1 – 1
Season’s Over (Paul Banks)
4:00
Side 1 – 2
Meet The Folks (Paul Banks)
5:21
Side 1 – 3
The Upper Room (Paul Banks)
7:16
Side 2 – 4
Dogmatism/Maple Leaf Rag (Paul Banks/Scot Joplin)
5:05
Side 2 – 5
Dissatisfied (Paul Banks)
6:21
Side 2 – 6
Jungle Nights In Harlem (Ellington)
4:07
Side 2 – 7
I’m Disappearing (Paul Banks)
4:01
Side 3 – 8
Electricity (Paul Banks)
5:01
Side 3 – 9
Stealing (Gus Cannon)
6:42
Side 3 – 10
Rattle Your Bones (Paul Banks)
6:17
Side 4 – 11
Say It (Over And Over Again) (Jimmy McHugh/Frank Loesser)
3:40
Side 4 – 12
The Rest of Mine (Paul Banks)
5.22
Side 4 – 13
Closing Time (Paul Banks)
4:07
Side 4 – 14
Cotton Eyed Joe (Traditional/arr. Musikorkestret)
2:55

LISTEN ON SPOTIFY


© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.