THOMAS RING

INAMORATAS

kr. 199
Medie

Vinyl

Indhold

1 LP

Cover

Gatefold

Farve

Sort

Oplag
Nummereret

Nej

Spilletid
Release

Beskrivelse

Tidligere X Factor-vinder udgiver comeback-album efter 7 år

I 2010 vandt Thomas Ring ikke bare seernes hjerter, men også X Factor, da han sang foran 2 millioner danske seere. ‘Manden med hatten’ har ikke udgivet nye sange siden 2017. Nu er han tilbage med et album med sange, der står i opposition til populærmusikkens hån og trash-talk af ekskærester.

Selvom der er gået 14 år siden Thomas Ring optrådte i X Factor, ligner han stadig sig selv med den ikoniske hat på hovedet. På hans aktuelle album ‘Inamoratas’, der udkommer den 3. maj, bliver der ikke lagt skjul på, at livet og kærligheden har vasket godt og grundigt gulv med ham siden dengang.

‘Inamoratas’ bevæger sig frit rundt i et sensitivt landskab af nostalgi, glæde og ulykke, hvor Thomas både kommunikerer smerten ved at miste sin mor til kræft og kærligheden til sin nuværende kæreste, som er mor til hans barn. Tekstuniverset er både tilbageskuende og fremadskuende, hvor sangene blandt andet omhandler ekskærester, utroskab, tab og et løfte til en tidligere flamme fra Island, som han havde lovet en sang. Numrene dykker ned i de ambivalente følelser, der kan være vanskelige at finde et sprog for, og derfor ofte bare bliver kommunikeret ud som tristhed eller sorg. Gennem musikken får Thomas Ring nuanceret fortidens følelser til taknemmelighed i form af et forsinket ‘tak’, ‘undskyld’ og ‘jeg tilgiver dig’. Desuden fik den islandske flamme endelig den sang, som han havde lovet med nummeret ‘Oh Catharina’.

De såkaldte ‘breakup’ og ‘revenge-songs’ har længe været et dominerende fænomen i musikindustrien. Senest var det Miley Cyrus, der strøg op af hitlisterne med monsterhittet ‘Flowers’, som hun udgav efter – ja, et breakup. ‘Inamoratas’ er mere følsomt og poppet, end vi er vant til fra Thomas Ring. Ekskærester og kuldsejlede forhold er et centralt omdrejningspunkt på ‘Inamoratas’, men albummet går i den modsatte retning af populærkulturens strømninger om trash-talk. Thomas Ring lader i stedet kærligheden og omsorgen overdøve de triste minder, hvor han viser sin påskønnelse med dedikerede sange. Thomas Ring forholder sig positiv, selvreflekterende og anskuer de forliste forhold med blikket rettet indad.

I alt består albummet af 11 sange, der er produceret og mixet af Noah Rosanes. Et par af numrene er akkompagneret af den anerkendte italienske violinist Davide Rossi, der bl.a. er manden bag de melodiøse strygere på Coldplays verdensberømte hit ‘Viva La Vida’. Davide Rossi har også arrangeret strygere på numre af internationale kunstnere som Alicia Keys, Dido og Gorillaz.

Der har været tavst på linjen, siden Thomas Ring udgav sit seneste album ‘Gadedreng’ i 2017. Hvis man skal forsøge at sammenstykke en forklaring på, hvorfor man ikke har hørt fra musikeren i 7 år, er det formentligt rodfæstet i de ulykkelige kærlighedsforhold, dødsfaldet og fødslen. Da Thomas mistede sin mor, blev han opfordret af hendes kæreste til at skrive en sød sang til hende, når det hele var kommet lidt på afstand. Sangen har været i støbeskeen i en årrække, og er nu klar til udgivelse på ‘Inamoratas’ med titlen ‘Part Of The Angels’.

Thomas Ring har gjort autenticitet og nærvær til sit varemærke på ‘Inamoratas’. Det bliver blandt andet afspejlet af albummets instrumentale opbygning. For at musikken fremstår så ærlig og menneskelig som mulig, insisterede Thomas på, at albummet skulle indspilles med rigtige instrumenter i stedet for at gemme sig bag autotune og digitale effekter. Thomas Ring beskriver selv numrene som: ”helt håndspillede og analoge på den gammeldags facon”.


Trackliste

#TITEL
1
Jenny
2
I Know We’ll Love Again
3
Higher and Higher
4
Lay With Me (By My Side)
5
With a Mind Made Up
6
Part of The Angels
7
Golden Days
8
Wrapped Around Your Finger
9
Oh Catharina
10
Woman in Chains
11
Inamoratas


© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.