KLUBIEN & DANS’ORKESTRET

WONDERLAND

FÅS OGSÅ PÅ VINYL

kr. 149
Medie

CD

Indhold

1 LP

Cover

Normal

Farve
Oplag
Nummereret

Nej

Spilletid
Release

17/11/23

Beskrivelse

For snart 40 år siden dannede sangeren Jørgen Klubien bandet Danseorkestret sammen med Jacob Andersen og Rasmus Kærså, og hittede stort med singlerne ”Regndans” og ”Kom Tilbage Nu”. Debutalbummet solgte tæt på de 100.000 eksemplarer, og bandet var et af de hotteste acts i sommeren 1986. Det følgende årti fulgte en række udgivelser og turnéer, og de har turneret fast hver sommer lige siden selv om Klubien har været fast bosiddende i USA siden 1983.

 

Efter Jacob Andersen gik bort fortsætter Klubien med ånden fra Danseorkestret, og koncerter med et hold nye musikere : Hannibal Gustaffson guitar, Zac Celinder Bas, Johannes Buhl Andresen keys, Jon Grundtvig trommer og Yohanier Ramonpercussion.

Klubien har i år været i studiet og indspille et helt nyt album, der udkommer 17. november.

 

Jørgen Klubien voksede op i Bredgade i København, og musikken var et tidligt omdrejningspunkt i hans liv, hvor det startede med trommerne i et børneband i Hellerup, og senere lærte mentoren / musikeren Flemming Osterman ham guitarens kunst.

 

Bogen ”The Art Of Walt Disney” ændrede hans liv, og livet i tegningernes verden begyndte.

På Krebs Skole blev han bedste venner med rektorens søn Jacob Stegelmann, der senere blev ekspert i tegneserier og tegnefilm. Her blev skitserne lagt til et liv i fantasiens verden.

Klubien har altid været fascineret af USA og da han som 19 år rejste til Los Angeles indledtestegne-karrieren bl.a. som animator for Disney, Pixar, Paramount.

Så det har siden været et dobbeltliv med Danseorkestret i Danmark og bopælen og tegnearbejdet i USA. Musikken har dog altid været der, og det 9. album er på vej.

TRACKS:

STEMPLER IND

Skrevet til min Trine, om hvor meget jeg egentlig sætter pris på vores liv sammen. Vores 3 skønne børn er på tærsklen til at blive voksne og deror ka Trine og jeg nu begyde at gå lidt mere ud alene uden dem igen. Det er bare en beskrivelse af vore dejlige liv egentlig.

 

DON’T LET THE OLD MAN IN

I et interview Clint Eastwood beskrev han hvordan han holder sig igang stadigvæk og aktiv med at lave den ene fede film efter den anden. Han sagde simpelthen at når den “gamle inden i ham” banker på om morgen, at så lukker han ham bare ikke ind! (Sangens slutning håber jeg en dag puplikum ka skråle med på!)

 

I FANTASIENS VERDEN

Den tildstand man er i lige når man vågner og stadig ka huske de mystiske og underlige drømmebilleder der har været i ens sind og som næsten altid forsvinder igen inden man helt når at huske dem…

 

PLANET BLUE

Efter jeg er begyndt at sejle tænker jeg mere og mere over vores oceaner og hvordan vi har misbrugt dem som losseplads. Skrevet efter jeg så den fantastiske TV serie med Davis Attenbourough om vores dejlige planet Jorden.

 

WONDERLAND

Sangen er mit bud på en Danmarks sang. DRTV havde inviteret forskellige musikere til at skrive sådan en, og selvom jeg ikke var en af dem syntes jeg opgaven var sjov og lavede denne her. Mit syn som udenlandsdansker på Danmark er at det er et lille utroligt Wonderland.

 

SKABT FOR HINANDEN

Jeg har stort set altid arbejdet i konstellationer af små kreative teams. Især iforhold til musikken var jeg 35 år i et produktivt samarbejde med Jakob Andersen om Danseorkstret. Han og jeg var altid fuldstændig på musikalsk bølgelængde. Og nu igen er jeg i et musikalsk samarbejde med Zacarias. Det fik mig til at tænke på hvor ofte der er 2 om det man beundrer, som Lennon/McCartney. Det inspirerede til den her.

SMOOTH JAM HER

Om styrken ved at blive ældre og samtidig dejlig ligeglad med hvad andre syntes om ens umoderne stil eller om man er pinlig nu. For det syntes ens børn jo man er når man danser med til festen.

 

TIL VERDENS ENDE

Et tilbage “husk” på dengang hvor man ku blive fuldstændig besat i en forelskelse og race på cykel igennem byen en sommermorgen for at komme så hurtigt som muligt hen til den pige man var så vild med.© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.