De Skrigende Halse

Testament For Ronni

DEPRESSION MAN!!!!
De Skrigende Halse: Testament For Ronni på sort, rød og clear vinyl

– “ikke nogen lille lorte-cd og multinationale kapitalistsvin…”
Frank.

kr. 319
Medie

Vinyl

Indhold

2 LP

Cover

Normal

Farve

Flere

Oplag

750

Nummereret

Ja

Spilletid

72 min

Release

21/04/23

Beskrivelse

Det er 30 år siden at Danmarks Radio sendte filmen første gang. Søren Fauli og Bo Hr. Hansens 65 minutter lange tv-film om dødskult bandet De Skrigende Halse og den stakkels usikre guitarist Ronni Olsen, blev sendt klokken 21:48 den 7. marts 1993. Ikke mange seere fulgte med, og da den blev genudsendt den 11. oktober var der heller ikke den store interesse.

Den kom snigende, for en lille lukket kreds rundt omkring i landet dyrkede filmen og der cirkulerede VHSbånd med filmen rundt omkring. Overspilninger af overspilninger og den slags, for der var ikke mange der havde optaget filmen de gange den blev sendt, og nogen af dem der havde, havde måske ikke lige fået starten med osv. En kultfilm i ordets oprindelige betydning.

I hvert fald voksede fænomenet yderligere i starten af de ironiske 1990’ere, og det kom til udtryk ved artikler i forskellige blade og aviser samt hjemmesider på det dengang meget nye internet, der slet slet ikke var hvermandseje endnu. Her kunne man blandt andet diskutere filmen og læse hele filmens manuskript.

I sommeren 1996 udviskede man imidlertid skellet mellem fiktion og virkelighed. Roskilde Festival havde De Skrigende Halse på plakaten, hvor bandet var programsat til at spille den 29. juni. På scenen stod det meste af filmens medvirkende og bagmænd: instruktør Søren Fauli, Søren Pilmark, Nils Lassen, Thomas Bo Larsen, Martin Brygmann og Sofie Gråbøl m.fl. Musikalsk suppleret af blandt andet Peter Peter Schneidermann på guitar og den gamle Before-bassist Lars “Tolle” Tolstoy.

Efter koncerten opstod ideen om at udsende et reelt album med bandet. Sony Music stod klar med en kontrakt, og indspilningerne gik i gang. Der var tale om et konceptuelt album, en fortælling i forlængelse af filmens univers, og med de samme medvirkende plus flere muntre indslag, med musik skrevet af Nils Lassen, som også stod for filmens musik. Albummet blev massivt markedsført og i P4 i P1 blev indspilningerne sendt som føljeton og et af numrene udkom som cd-single og kom endda på Det Elektriske Barometer.

Albummet, der fik titlen Testament For Ronni, udkom i starten af 1997 på cd, samtidig med at filmen blev lanceret som salgsvideo på VHS i en ordentlig kvalitetskopi og Borgens Forlag udsendte filmens manuskript i bogform.

Nu kommer den så, på rød, sort og clear vinyl. Det eneste gældende medie for den slags musik og den tid universet afspejler.
Pladen udkommer på Turn It Over Records den 21. April i 250 nummererede eksemplarer – af hver farve.


Trackliste

#TITELLÆNGDE
A1
DEPRESSION MAND! VI SKAL PÅ PLADE
1:13
A2
”RIDERS OF DEPRESSION”
3:12
A3
HVORFOR ER STREGEN SÅ ULDEN OG TYK?
3:15
A4
”DARK PASSAGE”
3:44
A5
STAFFAN, SONY MUSIC
1:56
A6
”HEROIN”
3:21
B1
FRANKS MASSIVT GENIALE IDE
3:49
B2
”AIDS”
2:23
B3
ANITAS SKIDE SMUKKE MINDEDIGT
6:29
A1
3:48
A1
3:48
A1
3:48
A1
3:48

Hør den på Spotify


© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.