SØLVSTJERNERNE MED DAN TURÉLL

DELUXE 2 X LP HVID VINYL

UDSOLGT – Find den hos din lokale pladebutik

VIGTIGT: EKSTRA PRESS PÅ SØLV/GRÅ VINYL KAN FORUDBESTILLES NU HER PÅ SHOPPEN

UDKOMMER 17. MAJ

kr. 329
Medie

Vinyl

Indhold

2 LP

Cover

Gatefold

Farve

HVID

Oplag

250

Nummereret

Ja

Spilletid
Release

Beskrivelse

Ny vinylversion af klassikeren fra 1978 plus ikke tidligere udsendt materiale.

Dobbelt lp i 750 ex (250 på sort, 250 på hvid (og 250 ekstra press. på sølv/grå vinyl) Gatefold cover, Inklusiv A4 plakat af Dan Turéll, tegnet af Peder Bundgaard og 2 sidet insert

 

Der skete noget magisk da Dan Turèll (ord og mikrofon), Flemming Quist Møller (trommer og percussion), Jan Kaspersen (tangenter) og Tømrer-Claus (guitar, cello mv.) gik i Karma Studiet, Tømrer-Claus eget studie, i Landskronagade på Østerbro i sommeren 1978.

 

Dels havde Onkel Danny valgt et bredt og varieret udsnit af hans allerede på det tidspunkt mange tekster og dels var der højt til loftet, og de musikalske og flippede ideer var mange og mange-artede, hvilket gav perfekte vilkår for at skabe noget der ikke var hørt mage til før, og vel næppe hellere siden i Danmark.

 

Stuk Records var selskabet der havde påtaget sig at udsende lp’en med Dan Turèll & Sølvstjernerne, Multi Mixed Media Monstret Sølvstjernerne med Dan Turèll, der udkom i november 1978.

 

Sølvstjernerne var allerede opstået i 1976 og havde været på turne rundt i Danmark i 1977, og turnerede on/off efter pladeudgivelsen. Det var dog ikke en fast gruppe i den forstand at der blev øvet og tilrettelagt nye projekter kontinuerligt, selvom Dan Turèll flere gange i de følgende år udtrykte ønske om at komme på landevejen og i studiet med holdet igen. Det lykkedes dog aldrig at nå til enighed, og realisere de ellers mange idéer der flød fra digteren.

 

Dan sendte senere de gamle venner og tiden med Sølvstjernerne et kærligt minde i en række historier i DSB’s blad Ud & Se, der senere, sammen med et par yderligere anekdoter og historier, udgjorde hoveddelen af bogen Undervejs med Copenhagen All Stars (Borgen 1991). Ved receptionen for denne bog på Cafe Dan Turèll, optrådte et til lejligheden gendannet Sølvstjernerne sammen for sidste gang. Som bekendt mistede vi desværre kort tid senere, i oktober 1993, digteren alt for tidligt.

 

Når pladen nu genudsendes i en deluxe-version, er det det egentlige mix der faktisk først udkom officielt langt senere, da pladen blev relanceret på cd i 90’erne. Selskabet havde i 1978 modtaget et bånd med forslag fra Tømrer-Claus, som også fungerede som producer på pladen, der havde forventet lidt feedback og ønsker, men ikke hørte mere fra Stuk før han modtog en kasse med færdige plader.

 

Tømrer-Claus har været i arkivet og har støvet båndene af for os og ovenikøbet fundet lidt godbidder, alternative versioner og studiesnak, som findes på udgivelsens side 3 og 4. Nogle af disse udkom i andre versioner på 2004-cd’en Sølvstjernerne vender tilbage (Genudsendt af Turn It Over på vinyl i 2021), og sammen med lidt andet godt, giver det et lille kig ind i maskinrummet og et indblik i arbejdet med musik og poesi i de magiske dage i 1978. 

 

Endelig har vi også inkluderet en version af nummeret Vi skræmmer verden der ikke tidligere har været publiceret. 

 

Nye fans kan begynde her og gamle fans kan få lidt nyt til samlingen.

 

 

 


Trackliste

#TITEL
A1
Mine Damer Og Herrer
A2
Mit Gamle Stamværtshus
A3
Koda Soul
A4
Den Rene Sang
A5
For Meget Mand
A6
Yunanistan Chieftjelli
B1
Jesus Flipper Sangen
B2
Stauning Til Minde
B3
Lad Mig Dele Dine Drømme
B4
Blomster Til Buddhaen
B5
Indian Inspiration
B6
Aldrig En Anden Som Dig
B7
Sølvstjernernes Sande Synspunkt
C1
Vi Skræmmer Verden (Uredigeret/alternativ version/Studio session)
C2
Knokkelmanden (Alternativ version/studio session)
C3
Midnatsmesse (Alternativ version/Studio session)
C4
Anders And Evangeliet (Studio session)
D1
Blomster Til Buddhaen (Instrumental/alternativ version)
D2
Jans Knallert (Studio Session)
D3
Kpt. Trips Går Igen (Alternativ version/studio session)
D4
Planeten Comar (Alternativ version/studio session)


© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.