MARIANNE VAN TOORNBURG

MONO – CD

kr. 149
Medie

CD

Indhold

1 LP

Cover
Farve
Oplag
Nummereret

Nej

Spilletid
Release

Beskrivelse

Velkommen til en verden af melankolske popsange. Dansk musik tilsmiles for tiden af begavede, dansksprogede popsange skrevet af mænd med noget på hjerte. Endelig melder en kvinde sig under samme fane. Efter mange års aktiv medvirken i forskellige konstel-lationer på den danske musikscene, udgiver Marianne van Toornburg endelig sit første soloudspil ”Mono”.

Allerede efter første lyt sidder de stemningsfyldte og storladne sange fast i bevidstheden. Fyldt med en voksen kvindes indsigt og troværdighed. Sangene emmer af melankoli, af smerte, af levet liv, af kvindelighed og af sødme. Hver især handler de en hel del om kærlighed, om tab og savn, og om nætter, der gik galt eller om tiden, der bare gik i stå. Marianne van Toornburg synger med en sjælden inderlighed og troværdighed, med integritet og vidunderligt befriet for tøseri af enhver slags.

 

Melodierne taler til det store, sårede popdyr i os alle. Marianne van Toornburgs stemme og tekster får følgeskab af Jeppe Kaas´ (filmkomponist, diverse danske film)
stemningsfyldte arrangementer spækket med patos, skarpt forfulgt af Jonas Strucks (tidl. Swan Lee) syngende cowboy guitar. Dertil er lagt Tomas Ortveds (Sort Sol) trommer, Dan Hemmers allestedsnærværende orgel, i skøn samdrægtighed med Henrik Halls
pågående mundharpe. Ildsjælen Stephan Grabowski og feinsmeckeren Jonas Struck har
produceret og inspireret, og alle trådene er sikkert samlet af Marianne van Toornburg og
hendes meningers mod.
Hele stemningen, dramaet, smyger sig om os med samme lindring, som når der pustes på et åbent sår. Tag f.eks. den meget personlige ”Spor af dig”, som handler om savnet af en afdød, man aldrig kom til at kende, men som både virker bekendt og er den allierede. ”Kyssepige”, der beskriver et mord, der bliver begået
om lidt, ”Slå nu hjerte” er en sørgmunter ballade om det tidspunkt på natten, hvor man
vågner op i et limbo, og hvor livet og tiden er gået i stå. Eller den skønne roadmovie ”Det Sidste Cafeteria”- for ikke at forglemme det charmerende singlehit ”Mit Hår Var Næsten Lige Så Lyst…”

Albummet indeholder i alt 10 sange. På sangskriversiden har Marianne van Toornburg co-writed med stærke kræfter som Lise Cabble (Miss. B. Haven), Margrethe Björklund (Darleens) og Jacob Eriksen (Shirtsville), hvis meritter hver især har lagt alen til den danske sangskriverskat – Tilbage står en helhed.

 © Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.