NORTHERN ASSEMBLEY

THE CHOIR OF TREMBLING HANDS – VINYL

kr. 199
Medie

Vinyl

Indhold

1 LP

Cover

Normal

Farve

Sort

Oplag
Nummereret

Nej

Spilletid
Release

03/11/23

Beskrivelse

Det aarhusianske folk-pop band Northern Assembly er efter en mindre corona-pause vågnet frygtløst op til dåd og i 2023 udgives deres nye album The Choir of Trembling Hands. Det nye album slår fast med syvtommersøm: I fællesskabets samklang er der kraft at hente til at blive stående midt i stormen. Omend med skælvende hænder, så bliver vi stående, hvis vi står sammen! På albummet er stemmens klang i fokus og netop lyden af mangfoldige stemmer løfter den velkendte Northern Assembly harmoni til nye højder.

Regelmæssige optrædener på festivaler som Smukfest, SPOT og Tønder samt årlige landsdækkende turnéer og koncerter i Schweiz, Færøerne og Sydkorea har givet kvartetten kreative muskler og mod til at springe ud i projektet The Choir of Trembling Hands – koret med de skælvende hænder. Netop det kor er nemlig med på turné når Northern Assembly rammer det danske landskab. Udover bandets fire medlemmer vil bruset fra et hav af stemmer slutte sig til den nordiske forsamling og tilsammen blive til The Choir of Trembling Hands. Man kan forvente sig en formidling af de helt store følelser, kompetent musiceren, nærværende historiefortælling og ikke mindst skøn musik.

Northern Assembly kredser omkring de to sangskrivere Dina Dánialsdóttir (FO) og Andreas Bevan (UK) som drevet af en fælles passion for oprigtig historiefortælling og håndspillet musik fuldendte kvartetten med kontrabassist Jesper Smalbro og trommeslager Jens Hedegaard. Efter i 2015 at have vundet Fatter Eskil Prisen og sluttet sig til tidligere vindere som bl.a. Scarlet Pleasure og Tina Dickow, har Northern Assembly arbejdet sig støt og roligt frem på den danske musikscene. Med over to hundrede koncerter i ind- og udland, en EP og to albums samt årlige juleudgivelser siden 2017 har bandet grundigt etableret, at de evner både at spille og skabe musik.

Bandets to udgivelser “Death, won’t you marry me?” (2018) og “Closer Together” (2019) har høstet stor anerkendelse for deres stærke sangskrivning og storladne produktioner. Sidstnævnte modtog fem stjerner fra musikmagasinet GAFFA og var derudover et af årets mest afspillede albums på P5.© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.