første gang på vinyl! Paul Banks – Bones and love bombs

For første gang på vinyl og presset i et begrænset oplag på kun 300 eks.

Re-mastered og re-mixed fra de originale optagelser.

Om Albummets tilblivelse skriver Paul Banks:

“En aften mellem to sæt sagde min gode ven og en af mine yndlingsguitarister, Aske Jacoby, til mig: ”Hvorfor indspiller vi ikke det nye album i mit sommerhus?”
Og nogle måneder senere, var det lige præcis det, vi gjorde. Aske, lydtroldmanden John Fomsgaard og jeg tilbragte en dag med at stille Johns mobile studie op, proviantere, lave mad og i det hele taget gøre klar til den kommende invasion. Omkring middagstid næste dag ankom resten af bandet:
Den varmeste og mest groovy bassist, Fredrik Damsgaard; mesterperkussionisten Rune Olesen; de meget forskellige og vildt musikalske trillinger, som vi ind i mellem kærligt har kaldt ”Frelsens Hær”: trompetisten Kasper Tranberg, tenorsaxofonisten Jakob Dinesen og basunist Mads Hyhne; vidunderdrengen, trommeslageren Kresten Osgood og Gustaf Ljunggren, som kan og meget gerne spiller på hvad som helst, der kan frembringe lyd.

Tidligt om aftenen begyndte vi at indspille, og 24 timer senere havde vi spist al maden, fortæret størstedelen af drikkevarerne samt indspillet sangene til dette album. På et eller andet tidspunkt i løbet af døgnet blev vi enige om, at verden har brug for kærlighedsbomber. Og det var sådan albummet blev navngivet.

Der skulle en del selvdisciplin til for ikke at tilføje en mandolingruppe her og nogle strygere der, men vi modstod fristelsen, og i sidste ende mixede vi det bare og sendte det af sted til dig.

Ryst dine knogler og lad din kærlighedsbomber eksplodere”.

Paul Banks
Oktober 2003

“Når dette album – knapt 18 år efter udgivelsen – første gang udkommer på vinyl, er det måske interessant med et lille indblik i baggrunden for pladen.

”Bones and Love Bombs” var en slags dogmeplade. Hvert cover blev foldet og limet af hele familien i dagligstuen. Ingen andre end jeg havde hørt sangene, inden vi mødtes. En enkelt blev skrevet færdig om natten, efter vi havde gjort studiet klar. Jeg spillede hver sang for de andre, inden vi indspillede den. Imens tog hver især stilling til, hvad han kunne bidrage med, og måske flækkede vi lynhurtigt et blæserarrangement sammen. Vi sad i en rundkreds i ét rum uden hovedtelefoner. Det er derfor, jeg ind i mellem nærmest råber, når det går heftigst for sig. For selv om vi var gode til at tilpasse niveauerne, blev det nogle gange lidt højt, når vi blev revet med.
Vi har helt sikkert spillet de fleste numre igennem en enkelt gang, inden vi tændte for udstyret, men så vidt jeg husker, indspillede vi de fleste sange kun en gang. Meningen med det hele var at skabe en situation, hvor alle var på tæerne hele tiden. Vi forsøgte ikke at lave en køn eller fejlfri plade, men en intens plade, og forhåbentligt er der nogle smukke øjeblikke hist og her, hvor man kan mærke kærlighedsbomberne eksplodere.

Enhver med lidt kendskab til indspilning vil vide, at når man indspiller i ét rum, vil alle instrumenter i en eller anden grad kunne høres i alle mikrofoner. Fordelen er, at lyden bliver meget ”live”. Udfordringen er, at man skal spille godt, for der er ingen mulighed for at rette på noget. Det giver også nogle begrænsninger under mixningen, da man ikke kan justere lyd eller niveau på et instrument, uden at det i et vist omfang får indflydelse på alle de andre instrumenter – netop fordi alle er med alle vegne.
Der er nogle steder, hvor jeg ville have ønsket, at vi havde taget andre beslutninger – indgået andre kompromisser – da vi mixede albummet. Heldigvis havde John Fomsgaard gemt alle filer fra vores session, og han og jeg har genåbnet sangene i hans Karmacrew studie og givet et lidt andet bud på, hvordan nogle af dem kan lyde. John har re-masteret resultatet”.

Og i øvrigt gælder det stadig, at verden har brug for en masse kærlighedsbomber….

Paul Banks
April 2021

TIO på facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Så landede 4. Single fra ERRORLAND på din yndlings streamingstjeneste. Her en lille teaser. ... See MoreSee Less

Nice Little Penguins - Beat music Vol 2, er UGENS ALBUM. Studie 5, som sendes hver dag mellem 12-14 på DR, vælger hver uge en musikudgivelse som Ugens Album. I denne uge er det minsandten  Beat Music Vol. 2, der har fået æren og bliver taget under kærlig og kyndig behandling af bl.a. Søren Rebbe. 
Nåede du ikke at høre det idag, kan du finde udsendelsen på  DR P5, og ellers lyt med resten af ugen.... Der er med sikkerhed masser af god musik😃

Nice Little Penguins - Beat music Vol 2, er UGENS ALBUM. Studie 5, som sendes hver dag mellem 12-14 på DR, vælger hver uge en musikudgivelse som 'Ugens Album'. I denne uge er det minsandten Beat Music Vol. 2, der har fået æren og bliver taget under kærlig og kyndig behandling af bl.a. Søren Rebbe.
Nåede du ikke at høre det idag, kan du finde udsendelsen på DR P5, og ellers lyt med resten af ugen.... Der er med sikkerhed masser af god musik😃
... See MoreSee Less

Wallace - ude NU!  Dette er 3. single fra Errorland ´s kommende album.  Find den på din foretrukne streamingtjenste lige her👇
https://orcd.co/wallace

PRODUCERET OG MIXET: Lars Skjærbæk 
MASTERERING: Brian Mørk Hansen 
INDSPILLET: Anders Ladegaard og Lars Skjærbæk

"Wallace" - ude NU! Dette er 3. single fra Errorland ´s kommende album. Find den på din foretrukne streamingtjenste lige her👇
orcd.co/wallace

PRODUCERET OG MIXET: Lars Skjærbæk
MASTERERING: Brian Mørk Hansen
INDSPILLET: Anders Ladegaard og Lars Skjærbæk
... See MoreSee Less

FØRSTE GANG PÅ VINYL!!!!!
Yep - Du læste rigtigt. Nu kommer Dan Turéll og sølvstjernerne vender tilbage i et stærkt begrænset nummereret oplag. Den udkommer i 2 udgaver. Den ene på sølvgrå/swirl vinyl i KUN 50 eksemplarer. Derudover kommer den i en sort udgave inkl. cd i 250 eksemplarer. Begge udgivelser i et lækkert Gatefold-cover med Inlay. Som altid hos os - presset ved Nordsø Records. Den udkommer den 9-7-2021, og du kan forudbestille den her:
https://www.turnitoverrecords.dk/shop/

FØRSTE GANG PÅ VINYL!!!!!
Yep - Du læste rigtigt. Nu kommer "Dan Turéll og sølvstjernerne vender tilbage" i et stærkt begrænset nummereret oplag. Den udkommer i 2 udgaver. Den ene på sølvgrå/swirl vinyl i KUN 50 eksemplarer. Derudover kommer den i en sort udgave inkl. cd i 250 eksemplarer. Begge udgivelser i et lækkert Gatefold-cover med Inlay. Som altid hos os - presset ved Nordsø Records. Den udkommer den 9-7-2021, og du kan forudbestille den her:
www.turnitoverrecords.dk/shop/
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Er indholdet remastered til vinyl eller er det samme master som til cd-udgivelsen, der er brugt? 😊

Men CDen har da været ude i mange år. Ingen nyhed i det...(?) Karma Records udgav den.

sender ni til Sverige?

👏👏👏

2 months ago

Turn It Over Records

Radiostationerne er tossede med "Whatever It Is To Me" fra Nice Little Penguins sprit nye album "Beat Music Vol. 2" Og vi er totalt enige her hos TIO! Dejlig dejlig sang!

Du kan høre den i en live-udgave herunder, fra Penguinernes online release-koncert på Fermaten i Herning.

Du kan stadig nå at få fingrene i albummet på vinyl, som kun er presset i 300 nummererede eks. og du kan også hapse det på CD, hvis du lyster!

Find albummet lige her:
www.turnitoverrecords.dk/shop/
... See MoreSee Less


© Turn it over Records. All rights reserved.