Inside The Whale

Rebeller Uden Sag

For første gang på vinyl – 25 år efter udgivelsen.

39.00
Medie

Vinyl

Content

1 VINYL

Cover

Normal

COLOUR

Sort

AMOUNT

500

NUMBERED

Ja

Release

26/05/23

Org. Release

1998

Description

Det er 25 år siden at Herning-bandet Inside The Whale forsøgte sig på dansk med albummet Rebeller Uden Sag. Cd’en udkom på PladeCompagniet i foråret 1998, og gav næsten øjeblikkeligt genlyd hos både publikum og presse.

Som en del af den grønne bølge i dansk rock i starten af 1990’erne, med bands som Kashmir, Psyched Up Janis, Passion Orange og Dizzy Mizz Lizzy, som Inside The Whale også turnerede med, udsendte bandet i 1994 og 1995 to meget lovende og vel modtaget albums på engelsk. Men det var først tre år senere, da gruppen forsøgte sig på dansk, at det helt store gennembrud var en realitet.

Albummet vandt genklang hos både publikum og en stort set enig dansk musikpresse, der havde de store superlativer fremme og nogle steder blandt andet brugte Gasolin’ som sammenligning, ligesom Klaus Lynggaard, i Dagbladet Information, rykkede Inside The Whale op i 1. division af dansk rock og roste albummets kvalitet og hvad han anså for langtidsholdbarhed.

Pladen blev fulgt op af en velbesøgt turne, og P3’s lyttere stemte albummets største hit Hvor Er Tiden Der Ta’r Os ind som et af de bedste numre fra 1990’erne. Et nummer der stadig er genstand for fællessang.

Nu, 25 år senere, markerer vi dette jubilæum ved at udsende albummet på sort vinyl i 500 nummererede eksemplarer. Albummet er  ude fredag den 26. maj og dagen efter spiller Inside The Whale reunion koncert på spillestedet Fermaten i hjembyen Herning, hvor de spiller hele albummet live.


Tracklist

#TITLE
1.
Louise (Så Snart Det Bli’r Morgen)
2.
Zombie/Vinger
3.
Et Kort Sekund
4.
Rosabell
5.
Hvor Er Tiden Der Ta’r Os
6.
”100”
7.
8.
Suzi
9.
Tag Mig Væk
10.
Du Sku’ Bare Vide
11.
Lørdag Nat
12.
Kun Dig Og Mig
13.
Love – Love

LISTEN ON SPOTIFY


© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.