DREAMTONES

LOST IN THE WOODS

29.00
Medie

Vinyl

Content

1 VINYL

Cover

Normal

COLOUR

Sort

AMOUNT

300

NUMBERED

Ja

Spilletid
Release

Description

Det var på Anders Eigens indie-selskab AGM, at Dreamtones udsendte sit eneste album på cd i 1997. Vinylen var på det tidspunkt stort set ikke eksisterende, som andet end et meget smalt nicheprodukt. Den lille sølvfarvede havde taget over!

Tilløbet til bandets pladedebut gik helt tilbage til 1994, hvor det efter flere forsøg lykkedes guitarist Nils Lassen og sangerinde Marianne van Toornburg at få samlet og sat det helt rigtige hold, der skulle udgøre bandet Dreamtones. Medlemmerne kom fra vidt forskellige steder i dansk musik. Marianne van Toornburg, der var solist og frontfigur, kom fra en musikalsk blandet fortid i blandt andet Sweethearts! Den tidligere Darleens trommeslager Sisse Selina Larsen stod for at holde rytmen, mens et mindre lineup af gamle kendinge fra den danske 1980’er undergrund udgjorde det meste af den yderligere besætning: Bassist Lars “Tolle” Tolstoy kom fra kultbandet Before, guitaristen Henrik Liebgott fra Alive With Worms og Nils Lassen selv kom fra Cinema Noir

Hertil kom Dan Hemmer på hammondorgel, der tidligere blandt andet havde spillet blues med Kenn Lending og Merete Mongstad på harmonika og kor. 

Det var det rigtige hold til at lave det forholdsvist stille, men meget gennemarbejdede og koncise album Lost in the Woods der, efter at været blevet mixet i Sweet Silence Studios af Flemming “Junior” Hansson, som et af de sidste projekter i det gamle studie på den gamle Gasolin’ pult, udkom i februar 1997 til fine anmeldelser og en del airplay. Ikke mindst pladens titelnummer blev spillet flittigt på P3. 

På pladen medvirkede desuden også Peter Peter Schneidermann og Tomas Ortved.

I 2016 blev albummet genudsendt på lp i meget få eksemplarer og med det føromtalte danske nummer, Kitty Drues Allé, som bonus track. 

Desværre var kvaliteten af pladen ikke som ønsket og forventet, og størstedelen af det meget lille oplag måtte derfor destrueres.

Det rådes der bod på nu, hvor albummet igen kommer ud på vinyl, og denne gang på 180g jomfruvinyl og i lækkert cover. Naturligvis også med føromtalte bonus-track!

 


Tracklist

#TITLE
A1
I’m Not Alone
A2
Lost In The Woods
A3
Don’t Cry
A4
Like A Lovesong
A5
The Scars On Your Face
A6
Boy Of a 1000 Years
A7
It’s Been A Long Friday Today
B1
When The well Runs Dry
B2
No Lilacs, No Lillies, No More
B3
Her Favourite Song
B4
Tenderness
B5
Kitty Drues Allé


© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.