Paul Banks

I snart 40 år har Paul Banks været et toneangivende navn på den danske musikscene.
Især hans virtuose akustiske guitarspil har gjort indtryk på flere generationer af danske guitarister, men også hans vokal og sangskrivning har vakt genklang.
Hans musik har høstet adskillige priser bl.a. Danish Music Awards – i 2001og 2006 – komponistforeningen DJBFAs hæderspris 1993, og Årets Danske Blues Navn 2006. I 2014 modtog han Palæ Bars Jazzpris og senest modtog han og Charlotte Halberg en Carl Pris i 2018 for deres børnemusik krimi ”Tidsrøver”. Paul Banks kan som få illudere et helt orkester alene med sin guitar og stemme. Hans stil har fundament i folk, blues og ragtime, men blander desuden elementer fra jazz, R&B og gospel i et personligt univers præget af unik guitarspil, gode melodier og velskrevne tekster.

Seneste soloudgivelse er den stemningsmættede BLACKBERRY WINE, som udover flotte anmeldelser var nomineret til både en Carl Pris og DMA Blues.
Paul Banks grundlagde sit ry i det anarkistiske folk band Paul Banks & MusikOrkestret (som stadig spiller sammen) og senere i sit samarbejde med saxofonisten Steen Vig (1985-95). Han spiller mange solokoncerter og optræder også gerne i duo med saxofonisten Jakob Dinesen, med trioen Banks/Jørgensen/Backhausen med jazzviolinisten Kristian Jørgensen og harmonikaspilleren Thor Backhausen samt duo med sin søn Peter Banks. Han har også ofte arbejdet som sideman. Senest har han turneret og indspillet med Hanne Boel og Sebastian.
Paul Banks har skrevet talrige sange samt fem musikfortællinger for børn i samarbejde med fløjtenisten Charlotte Halberg. Han har medvirket på ca. 100 udgivelser med andre kunstnere, og skrevet en børnebog, It’s A Dog’s Life, som er udkommet på otte forskellige sprog.

Priser:
Årets børnemusik (TIDSRØVER med Charlotte Halberg), Carl Pris 2018
Palæ Bars Jazzpris 2014
Årets Danske Blues Navn 2006
Årets Blues Album (ONE MAN BAND LIVE), Danish Music Awards 2006
Bedste Sangskriver (WHITE NOISE & DIAMOND NIGHTS), Danish Music Awards 2001 Komponistforeningen DJBFAs hæderspris 1993
Årets Folkemusiker 1985

© Turn it over Records, CVR 41944560. All rights reserved.